<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Čehinja šokirala Serenu, finale i prvo mesto za Kerber!

Serena Vilijams izgubila je od Karoline Pliškove sa 6:2, 7:6 (7-5) u polufinalu US opena.

09. septembar 2016, 12:00

Već tada znalo se da će Anželik Kerber biti prva teniserka sveta od ponedeljka, ali ona je to mesto overila trijumfom nad Karolinom Voznijacki sa 6:4, 6:3 u drugom polufinalu.

Pliškova, koja do sada nikada nije prošla dalje od trećeg kola nekog od Gren slem turnira, nastavila je svoju seriju iz snova i postala je četvrta igračica koja je na istom Slemu dobila obe sestre Vilijams, posle Hingis, Enan i Klajsters. 

U prvom setu Serena je bila bez šansi protiv Čehinje koja je fantastično servirala i projurila je kroz prvi set. Amerikanka se mučila sa kretanjem, posle se ustanovilo da je imala povređeno levo koleno, a Karolina je to koristila i došla do brejka u drugom setu.

Getty Images
Getty Images

Tada je i Čehinja postala nervozna, Serena je napravila ribrejk, ali ni u jednom trenutku nije došla do svoje prave igre. 

Pliškovu je servis izvlačio iz neugodnih situacija, pogotovo na 5:6 i 30:30, kada je vezala dva sjajna servisa. 

Počela je Čehinja taj brejk sa 3:0, onda joj se ruka stegla, a posle spektakularnog loba Serena je kompletirala preokret (4:3). Činilo se da je to tačka preokreta, ali usledila je dupla greška Amerikanke. 

Na 5:5 je Pliškova odigrala pametan poen i došla do meč lopte, a duel se završio na najgori način – duplom greškom.

Getty Images
Getty Images

Duel Kerber i Voznijacki sudila je naša Marijana Veljović, bilo joj je to prvo Gren slem polufinale, a oba seta bila su vrlo slična. 

U prvom je Nemica povela sa 4:0, u drugom sa 5:1, Dankinja bi uspevala nakratko da uzvrati, ali Kerber je jednostavno bila previše čvrsta i premalo je grešila da bi bila ozbiljnije ugrožena. 

To je treće Slem finale za 28-godišnju Anželik ove godine, posle titule u Melburnu i poraza u finalu Vimbldona. 

U finalu će imati priliku da se revanšira Pliškovoj za nedavni poraz u Sinsinatiju – ironije radi, Čehinja je Kerber tada uskratila prvu poziciju, a sada ju joj je donela. 

Finale je na programu u subotu od 22 časa po srednjoevopskom vremenu.