<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Otvoreno pismo Damira Mulaomerovića, evo šta je napisao

Otovreno pismo

Damir Mulaomerović se nakon završetka kvalifikacija za Eurobasket u kojem naša reprezentacija nije plasirala na smotru najboljih evropskih selekcija obratio javnosti otvorenim pismom u kojem je podnio ostavku na mjesto selektora BiH.

15. septembar 2016, 12:00

"Imenovanje za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i ukazano povjerenje rukovodstva KS BiH meni je predstavljalo veliku čast i obavezu. S osjećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih mjeseci radio, te im želim mnogo sportskog i ličnog uspjeha. Povrijeđenima Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspješan oporavak", poručio je Mulaomerović.

Zahvalio se i Košarkaškom savezu BiH koji mu je, kako kaže, obezbijedio maksimalne uvjete za pripreme i odigravanje utakmica, ali i iskrenim navijačima.

"Reprezentacija Bosne i Hercegovine ne treba da brine za svoju budućnost jer su stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres", poručio je Mulaomerović.