<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poslednji dan Milana Mladenovića: “Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali”

MILAN

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. Preminuo je 5. novembra 1994.

05. novembar 2019, 10:45

 

Autorka knjige “Osećanja, O. Sećanja” Lidija Nikolić, koja je bila bliska prijateljica klavijaturistkinje Ekatarine Velike Margite Stefanović, otkrila je kako je otišao Milan Mladenović.

- Mada je navikla da se suočava s gubicima, doživela je smrt roditelja i mnogih prijatelja, smrt Milana je potpuno poremitila Margitu. Dan pre Milanove smrti, 4. novembra 1994. Magi je bila u svom stanu na Slaviji. Zazvonio je telefon. “Možeš li da dođeš do nas? Milan samo hoće tebe da vidi”, vapila je Milanova mama Danica. Magi je odmah uhvatila taksi i otišla do stana Mladenovića na Novom Beogradu. Milan je ležao u krevetu. Bilo je mračno. “Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali”, rekao je Milan. Zatražio je da stavi glavu u krilo kod Margite i da ga mazi po glavi. To su često radili. Zaspao joj je u krilu. Ostala je nekoliko sati sama s njim. Na rastanku mu je rekla “Vidimo se sutra”. Nije joj ništa odgovorio. Samo ju je nežno pogledao. Sutra je preminuo - ispričala je za Večernje novosti Lidija Nikolić Margitino svedočenje o poslednjem Milanovom danu.