<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na meču Ajaxa zabilježen revolucionaran događaj

Fudbal

Ljubitelji fudbala su u srijedu navečer u Holandiji svjedočili revolucioniranom događaju u ovom sportu kada je igrač isključen s utakmice nakon pregleda snimke.

23. septembar 2016, 12:00

Ajax je u Kupu Holandije savladao Willem ll s 5:0, ali će utakmica ostati upamćena po činjenici da je veznjak Willema Anoukar Kali postao prvi fudbaler u historiji koji je isključen nakon naknadnog pregledavanja video snimke tokom same utakmice.

Kako navode holandski mediji, sudija Danny Makkelie prvo je Kalija kaznio žutim kartonom zbog udaranja Ajaxovog igrača Lassea Schonea.

Ipak, nakon što je pogledao snimku, sudija, koji je pogledao spornu situaciju putem snimke, javio je glavnom sudiji da je Kali zaslužio direktan crveni karton.

Sudija je fudbaleru Willema pokazao crveni karton, a gledaoci su ostali zbunjeni, jer im nije bilo jasno što se tačno desilo.

Iako FIFA tek razmatra ovakav način praćenja utakmice, Holanđani su već početkom ove godine najavili kako će krenuti s ovom praksom u fudbalu, koja bi mogla promijeniti budućnost fudbala.