<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

VEOMA UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Objavljen video mučenja životinja u klanici u Francuskoj

(VIDEO)

Francuska treba da odobri instaliranje kamera u klanicama kako bi se zaustavilo mučenje životinja, navodi se u poslednjem izveštaju Skupštine.

23. septembar 2016, 12:00

 Izveštaj koji čini 225 strana predlaže 65 mera kojim bi se sprečilo mučenje životinja kakvo je moglo da se vidi na nedavno puštenim snimcima, pozivajući se na francuske medije prenosi Independent.

Cilj je unaprediti “transparentnost i kontrolu neprimenog ponašanja” u klanicama.

Jedna od predloženih mera je postavljanje video nadzora kako bi se kontrolisalo da su životinje dobro, a druga predložena mera je stalno prisustvo klavifikovanog veterinara.

Izveštaj je naručila Skupština Francuske nakon što je izvršena proba nadzora širom zemlje. Nadzor bi trebalo da obezbedi da se svi zakoni i standardi poštuju u klanicama.

Skoro 100 ljudi, uključujući veterinare, filmske radnike, akademike i menadžere klanica je intervjuisano u okviru komisije, prenosi BBC.

Nekoliko snimaka je pušteno proteklih meseci i na njima se jasno vidi okrutnost prema životinjama u Francuskoj, koja je izazvala bes stanovništa širom zemlje.

Na jednom snimku se vidi da radnici bacaju jagnje na zid, kao i da udaraju ovcu po glavi.

Jedan od snimaka okrutnosti prema životinjama u klanicama pogledajte ovde:

">