<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šukalo: Tražićemo izmjenu Zakona o referendumskom izjašnjavanju

"U slučaju da se krene sa sprovođenjem Odluke Ustavnog suda u NSRS ćemo pokrenuti inicijativu da referendum kao i sve ostale građanske inicijative koje iskazuju volju građana, budu obavezne za sprovođenje”, istakao je Šukalo.

25. septembar 2016, 12:00

Poslanici Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo i Goran Đorđić, poručili su danas u Gradišci da će pokrenuti inicijativu o izmjeni Zakona o referendumskom izjašnjavanju u RS ako institucije u ovom entitetu ne budu u stanju da provedu volju građana.

Šukalo je naglasio da očekuje od institucija RS prije svega od Narodne skupštine RS da sprovede volju naroda na referendumskom izjašnjavanju. “Ovim putem želim da poručim svim institucijama u Srpskoj da se ne poigravaju sa voljom naroda i da u ni u kom slučaju ne sprovedu Odluku Ustavnog suda o ukidnju dana Republike. To je naša osnovna i centralna poruka. U slučaju da se krene sa sprovođenjem ove Odluke, u NSRS ćemo pokrenuti inicijativu da referendum kao i sve ostale građanske inicijative koje iskazuju volju građana, budu obavezne za sprovođenje”, istakao je Šukalo.

Đorđić je ovom prilikom rekao da danas nema gubitnika ni pobjednika, danas je pobjednik Republika Srpska.

Naglasio je i da će poslanička grupa Napredna Srpska veoma ozbiljno pratiti 11. oktobar kada bude izmjena Zakona o praznicima RS  kako se "slučajno ne bi poigralo sa voljom naroda”