<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Za svako ponižavanje novi referendum

Miorad Dodik

Dan Republike Srpske, 9. januar je potvrđen od građana Srpske koji nisu bili spremni da se odreknu tog datuma, istakao je sinoć vidno raspoložen Milorad Dodik u obraćanju javnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

26. septembar 2016, 12:00

 On je istakao da je srpski narod pokazao političku zrelost i odlučnost, te da će na svaki pokušaj ponižavanja Republike Srpske „odgovoriti na ovakav način“

"Ovaj dan će ući u istoriju Republike Srpske. Imali smo pravo na referendum bez obzira na sve zabrane... Najbolji odgovor na frustracije Bakira Izetbegovića dat  je širom Republike Srpske i svijeta gde su glasali građani Srpske. Bilo bi pristojno da zaćuti bar danas, ali on je već galamio ", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima Republika Srpska je samo upotrebila svoje demokratsko pravo.

"Republika Srpska nije organizovala referendum iz inata", istakao je on, te naglasio da u slučaju provođenja referenduma nema krivične odgovornosti.

"Morali bi da uhapse čitavu Narodnu skupštinu Republike Srpske i čitav narod. Ne plašim se Tužilaštva BiH. Ponosan sam što su u odluci o referendumu bili i drugi lideri Ivanić, Bosić, Borenović", istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je dodao da je juče održan referendum o Danu Republike Srpske, a ne o njenom statusu.

"Nastavićemo da  se bavimo našim statusom. Da li i kada će to biti na dnevnom redu o tome ćemo kada dođe vrijeme. Nismo avanturisti, vodimo ozbiljne politike", dodao je Dodik.

U holu zgrade Narodne skupštine Republike Srpske, predsjednika Srpske, sinoć je dočela premijerka Srpske Željka Cvijanović, te ministri u Vladi Srpske i članovi Republičke komisije za provođenje referenduma i rukovali se sa njim