<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bosić: Sramota je kako Milorad Dodik tretira 45% građana koji nisu izašli na referendum

SDS

SDS dan nakon referenduma

26. septembar 2016, 12:00

Mladen Bosić je otvorio konferenciju dan nakon referenduma komentarom da je sramota kako Milorad Dodik tretira građane RS koji nisu izašli na izbore, jer je Predsjednik RS na mitingu na Palama, rekao da treba biti sramota svakog Srbina koji nije izašao na izbore. 

Smatra da je ovim Dodik nastavio da bude remetilački faktor u RS i neko ko zavađa i dijeli narod. Dodao je da je to nastavak igara njega i Bakira Izetbegovića. 

"Moram istaknuti zadovoljstvo da nije bilo nikakvih incidenata jer je ovo bio visoko bezbjednostan događaj. Sada je očigledno da bez SDS-a i ostalih opozicionih stranaka referendum u RS ne bi uspio i ne bi imao onih zakonskih 50 odsto plus jedan glas i naša je odluka spasila situaciju. Izlaznost od 55 odsto je mala, a odgovornost za to je na SNSD-u i Miloradu Dodiku koji je od ovog napravio predizbornu manipulaciju", rekao je Bosić i dodao:

"Moram da prokomentrišem i tvrdnju Dodika da sram treba da bude one koji nisu izašli na referendum. Ja bih mogao da dodam da sram treba da bude Milorada Dodika kao predsjednika RS koji na taj način tretira 45 odsto građana koji nisu izašli na referendum. To je njihovo građansko pravo i tako bahato ponašanje je samo dokaz još jednom da se radi o čovjeku koji razbija građane i koji je glavni faktor nestabilnosti u RS", poručio je Bosić.

On je naglasio da ovo nije kraj priče o referendumu. 

"Nastavlja se opasna igra koju igraju Bakir Izetbegović i Milorad Dodik i slijedi uvođenje BiH u ustavnu krizu. Ustavni sud je sam sebi pucao u nogu njegove odluke se u kontinuitetu ne poštuju i ne provode i na takav način je on sam sebe diskvalifikovao. Sama tvrdnja da je na ovaj načibn prekršen dejtonski mirovni sporazum pokazuje da bi ovo moglo ići na ruku onima koji žele da raspakuju Dejton a kao krivac će se naći RS. Sad će na vidjelo doći i upozorenja iz Srbije i očekujem razne rasplete  i ja pitam dodika šta sad", rekao je Bosić.