<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ponovo rođen! Mario Baloteli se vraća u reprezentaciju!

Stigao poziv u Nicu!

26. septembar 2016, 12:00

Karijera Marija Balotelija počinje da doživljava renesansu na Azurnoj obali! Kontroverzni napadač blista u dresu Nice, a to nije prošlo neopaženo ni u njegovoj domovini. I to tamo gde treba.
Italijanski Skaj danas javlja da je na adresu Marija Balotelija u Nicu stigao poziv iz FS Italije, a tiče se oktobarskih kvalifikacija za SP u Rusiji. To ne znači da je Baloteli siguran na spisku reprezentacije za oktobarske kvalifikacije, ali ovo je prvi korak ka njegovom povratku među Azure.

Selektor Đampjero Ventura je morao po pravilima FIFA da do ovog vikenda obavesti sve klubove van Italije na koje od njihovih igrača potencijalno računa. Tako se odlučio da Nici pošalje poziv za Marija Balotelija i obavesti francuski klub o mogućem odsustvuBalotelija tokom reprezentativne pauze. Ipak, velike su šanse da će Baloteli ako bude zdrav opet biti deo italijanske reprezentacije u oktobru.

Naravno, vest je u Italiji odjeknula kao bomba i Ventura uglavnom ima podršku navijača da vrati Marija Balotelija u reprezentaciju. Kontroverzni napadač je ovog leta bio na prekretnici karijere kada je odlazio iz Liverpula. Menadžer Rajola ga je nudio mnogim klubovima, ali su oni odbili. Neki su hteli da ga dovedu, ali Baloteli nije hteo kod njih i na kraju je rešeno da potpiše za Nicu.

Na Francuskoj rivijeri, Baloteli je procvetao. Uozbiljio se, počeo naporno da trenira, nije napravio nijedan incident i ubrzo mu se sve vratilo na terenu. U dva prvenstvena meča je postigao četiri gola. I to protiv lokalnih rivala Marselja i Monaka, a Nica je preuzela čelo tabele.

Balotelijeva karijera sada ide uzlaznom putanjom, a selektor Ventura je rešio da mu da dodatni vetar u leđa. Posebno je zanimljivo što je Italijane u oktobru očekuje derbi celih kvalifikacija - sudar sa Španijom. Kao i duel protiv Makedonije.