<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

VLASTOPOL - Igra laži i prevare u Banjaluci

Banjaluka

Ekipa iz satiričnog portala karakter.ba se pridružuje predizbornoj kampanji i najavljuje svoje posjete u tri stolna grada Bosne i Hercegovine, za svaki narod po jedan grad. Prvu posjetu su preživjeli, tako da nastavljaju dalje.

27. septembar 2016, 12:00

U ponedjeljak, 26.09. od 12:30h ispred BBI Centra u Sarajevu su posjetioci mogli čuti obećanja, za šta služi vitalni nacionalni interes, kako izbjeći zatvor ali i povećanje penzija, te kako koalirati sa svima u ovoj jedinstvenoj satirično-humorističnoj predstavi, a ukoliko ni vi ne želite propustiti sve ovo onda u srijedu, 28.09. od 12:00h u Parku Petar Kočić u Banja Luci posjetite premijerno izvođenje ove predstave u Republici Srpskoj.

„Vlastopol je jedna ploča sa 28 polja, jedna kocka za šest super moćnih igrača i jedan srednje visoki predstavnik da vlada svima. Vlastopol – igra za mlade i stare, lijeve i desne, zelene i crvene, plave i roze - jednoroge! Ovog septembra u tri velika bh. grada, a do kraja godine u svakom ozbiljnijem domaćinstvu. Igra u kojoj svi učestvuju, ali rijetki je igraju.“ – izjavio je srednje visoki predstavnik čiji zadatak će biti da režira igru i nadgleda poteze ostalih igrača, a ostali igrači su: Kirba, Dr.Agan, Mili Predsjednik, Cvija, Graditelj i svima omiljeni Susjedić. Ako vam njihova imena nisu poznata, pročitajte ih ponovo, ali ovaj put i malo razmislite.

Srednje visoki predstavnik se brine o tome da svi igrači poštuju striktna i logički koncipirana pravila.  Katkad će im progledati kroz prste, drugi put ih pacnuti po prstima, moguće je da ima i fetiš na prste, ali naš srednje visoki predstavnik će svako kršenje pravila najoštrije osuditi, ako treba i pismenim putem. Pred njim drhte svi, pa čak i on sam, najčešće ujutro dok ne popije prvu lozu.

Demonstracija igre, sile, moći i još nekoliko riječi koje dobro zvuče u predizbornoj kampanji odraće se, pored Sarajeva i u Banja Luke, još i u Mostaru, 30.09. na Špan(jol)skom trgu.