<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U predsjedničkoj debati Amerikance masovno zbunila jedna riječ - je li moguće da ne znaju šta znači?

Debata

Znate li koja?

28. septembar 2016, 12:00

PREDSJEDNIČKA debata Hillary Clinton i Donalda Trumpa očekivano je izazvala golem interes Amerikanaca, ali i svjetske javnosti, no uz činjenicu da je to bila debata o kojoj se najviše tvitalo u povijesti Twittera, još jedan zanimljiv podatak izašao je na vidjelo.

Nakon što su se kandidati u dijelu debate pozabavili temperamentima jedno drugoga, upravo riječ "temperament" Amerikanci su odjednom masovno počeli ubacivati u tražilice. Online rječnik Merriam Webster tako je zabilježio porast pretrage "temperamenta" od čak 78 puta u odnosu na inače, a bila je to i najpopularnija riječ u googleovoj tražilici tijekom debate.

Čini se da dobar dio Amerikanaca ne zna što je temperament, ili su ih barem zbunile Hillaryne i Trumpove izjave.

"Mnogo bolje rasuđujem od nje. To uopće nije upitno. Također imam i mnogo bolji temperament od nje, znate?", odgovorio je Trump na pitanje moderatora o tome zašto misli da je njegova prosudba bolja od Hillaryne.

"Mislim da je moj najjači adut uopće moj temperament. Imam temperament pobjednika. Znam kako pobijediti", nastavio je Trump pa izazvao smijeh u publici - i, očito, masovno googlanje u domovima gledatelja.ž