<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Goran Salihović: Žaliću se!

Nakon odluke disciplinske komisije, koja navodi da nije cenila dokaze niti bilo kakve relavantne činjenice, želim poručiti da ću uložiti žalbu na odluku", stoji u izjavi danas suspendovanog glavnog tužioca Gorana Salihovića.

28. septembar 2016, 12:00

"Građanima i javnosti poručujem da sam spreman na bilo kakav postupak pri UDT-u, jer sam siguran u ispravnost i zakonitost svojih odluka i tražim da se postupak vodi potpuno javno, kako bi se videla cela montaža i konstrukcija", naglašava Salihović. 

"Važno je istaći da meni nije data mogućnost da se odredim o navodima iz predloga za udaljenje, niti mi je to pravo omogućeno, kao ni uvid u dokaze koje očigledno nije ni cenila disciplinska komisija, kako to i navodi u svojoj odluci."

Salihović ističe da će "koristiti sva raspoloživa pravna sredstva da se sazna istina".

"U ovome svemu nisam bitan ja kao Goran Salihović ili glavni tužilac, radi se o zaštiti vladavine prava i sprečavanju pravosudno-državnog udara", poručuje Salihović.

Visoki sudski i tužilački savet Bosne i Hercegovine je na vanrednoj, telefonskoj sednici koja je održana 28. septembra 2016. godine donelo odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, za vreme sprečenosti glavnog tužioca Gorana Salihovića da obavlja tu funkciju.