<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Tuzla: Otac ubio dvoje djece

Tragedija

U zaseoku Repuševac kod Lipnice, općina Tuzla, oko 19:30 sati dogodila se velika tragedija u kojoj je otac Nešad Djedović (40) lišio života dvoje maloljetne djece, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo.

29. septembar 2016, 12:00


Policija je na mjestu nesreće mrtvu pronašla dvanaestogodišnju djevojčicu M.D, dok je petoipogodišnji sin A.D. usljed teških povreda preminuo na putu do bolnice.

Za sada se nagađa o uzrocima tragedije, a, prema nezvaničnim informacijama, otac je na djecu pucao iz pištolja u vlastitom automobilu.

Glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić sinoć je za N1 potvrdio da se desila tragedija.

Vinovnik nesreće pokušao je izvršiti samoubistvo, ali je preživio i ljekari se i danas bore za njegov život, rekao je jutros Šarić za N1.

"Sinoć je na uviđaj izašao dežurni kantonalni tužilac i inspektori krimi policije, a danas će se nastaviti istražne radnje kako bi se utvrdili razlozi ubistva", kazao je jutros Šarić za N1.

Istakao je da je otac smješten u Kliniku za anesteziologiju i reanimaciju i da je i dalje u teškom zdravstvenom stanju.

Prema nezvaničnim informacija, supruga počinitelja ubistva nedavno je otišla u Njemačku, a djecu je ostavila s mužem s kojim nije živjela u slozi, što je mogući uzrok velike porodične tragedije.


Iz UKC Tuzla je saopšteno da je Djedović intubiran, tj. da ga u životu održavaju aparati za disanje.