<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zlatni Putin u Banjaluci

Zbog iskrene ruske podrške nedavno održanom referendumu o 9. januaru, Danu Republike Srpske, Stevo Selak iz Banjaluke se odužio predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

29. septembar 2016, 12:00

 “Ovaj kip od gline, čije pravljenje sam završio polovinom godine, sada je plastificiran i obojen bakarnom bojom. Neki kažu i da sam ga pozlatio. A, kako i ne bi kada je jedino Putin podržao ovaj naš referendum kao jedno od glavnih obilježja demokratije”, kaže Selak i dodaje da je Putinu povećao glavu za oko dva milimetra.

Tako kip postavljen u Stevinom dvorištu u banjalučkom naselju Paprikovac još više privlači pažnju prolaznika, a Selak je ovih dana završio i skulpturu grčkog filozofa Sokrata u prirodnoj veličini.

“Sokrata sam pravio mjesec dana i konačno sam ga napravio, jer nosim nadimak po tom filozofu. Mislim da sam sada kompletno završio sve kipove, plastificirao ih, zaštitio od pucanja i prefarbao. Ovo sada nevjerovatno dobro izgleda”, Selak.

On podsjeća da je Putina zbog ljubavi prema Rusiji pravio osam mjeseci i potrošio oko 200 kilograma gline.

Stevo, pored Sokrata i Putina, u dvorištu ima još dva kipa – sina Mateja i samog sebe, a namjerava da u budućnosti izvaja i svoje roditelje.

Poznat je u Banjaluci i po svojim ispovijestima o tome kako je preživio tri kliničke smrti i dva opasna tumora na unutrašnjim organima. O tome je pisao u svojoj “Knjizi života”, koja je prevedena na nekoliko svjetskih jezika, a čita se i u Rusiji.