<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nissanove stolice koje se same kreću su idealne za čekanje u redovima

Predstavljen je prototip stolice koja se sama kreće i zaustavlja prije dodira sa preprekama. Osmislio je japanski proizvođač automobila Nissan i promovisao putem YouTubea.

29. septembar 2016, 12:00

Kako je prikazano na snimku, stolica je idealna za duga čekanja u redovima, a nakon što dođe do kraja reda i njen korisnik ustane, ona se sama vraća na početak reda, a slijede je i druge stolice.
Iako su stolice u fazi prototipa, već za njima vlada veliko interesovanje jer imaju veliki potencijal za one koji su primorani dugo čekati u redovima, a posebno za osobe sa ograničenom mobilnošću.

Stolica koristi tehnologiju ProPilot osmišljenu za automobile koja im omogućava detektovanje drugih stolica i praćenje reda. Programirana je i za samostalno "parkiranje", što znači da se sama vraća na mjesto.

Bez obzira postaje li čovječanstvo sve više lijeno ili možda sve pametnije, ProPilot stolica je budućnost kakvu mnogi željno iščekuju.