<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

New Jersey: Voz se zabio u stanicu, tri osobe poginule, a više od 100 povrijeđeno

Voz gradske željeznice u New Jerseyu zabio se punom brzinom u željezničku stanicu Hoboken prilikom čega je povrijeđeno 100 osoba, dok se strahuje da ima i poginulih. Nove informacije sa mjesta nesreće potvrđuju strahove; do sada su pronađena mrtva tijela tri osobe.

29. septembar 2016, 12:00

Nesreća se desila oko 8:30 po lokalnom vremenu kada je voz u punoj brzini probio zid terminala izazvavši veliku materijalnu štetu, saopštava neimenovani izvor iz javnog preduzeća NJ Transit.
Spasioci strahuju da su mnogi putnici još uvijek zarobljeni u vagonima voza. Javno preduzeće je saopćilo da su sve linije suspendovane. Također, detalji o nesreći uključujući mogući uzrok još uvijek su nepoznati.

Glasnogovornica NJ Transita je kazala kako je 20 automobila hitne medicinske pomoći došlo na mjesto nesreće kako bi ranjene prevozili u bolnice.

Prema izjavama očevidaca, ljudi su panično iskakali kroz prozore u pokušaju da se spase, a bilo je i mnogo onih koji su onesviješteni, u krvi ležali na podovima.


Terminal u Hobokenu služi kao stanica za nekoliko javnih prevoznih sredstava uključujući vozove, autobuse i trajekte. Kroz terminal dnevno prolazi 50.000 osoba koji putuju iz New Jerseya u New York, Newark i druge susjedne gradove.

Hoboken se nalazi na obali rijeke Hudson koja teče između Manhattana i New Jerseya.