<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prijeti li nam pravni haos zbog?

BiH

O održanom referendumu u RS danas će raspravljati Ustavni sud BiH, tačnije o neizvršavanju njihove ranije odluke o usklađivanju Zakona o praznicima Republike Srpske sa državnim ustavom BiH. U isto vrijeme iz RS najavljeno je da će Ustavnom sudu BiH uputiti apelaciju jer Dom naroda Parlamenta FBiH nije konstituisan u skladu sa Ustavom.

30. septembar 2016, 12:00

 Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da je završna konvencija te partije u Banjaluci pokazala da se taj grad opredijelio da na lokalnim izborima podrži Igora Radojičića za gradonačelnika, kao i SNSD-ovu odborničku listu u lokalnoj skupštini.

"Potrebno je izabrati Radojičića, koji bi mogao da da novu dimenziju u razvoju Banjaluke, a koja ide sa savremenim tokovima u regionu i svijetu. Za to postoje potencijali, a osnovni je upravo čovjek koji se zove Igor Radojičić sa svojim saradnicima, koji će biti izabrani za odbornike u gradskoj skupštini“, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je SNSD u mjesec dana kampanje održao preko 3.700 skupova, te da je on sam učestvovao u oko 77 skupova organizovanih širom Srpske.

"Naša kampanja nije bila usmjerena ka blaćenju drugih i izmišljanju negativnih i lažnih priča o drugima, nego na ono šta smo radili i šta želimo da učinimo", poručio je Dodik novinarima u banjalučkoj Sportskoj dvorani "Borik", gdje su predstavljeni kandidati te stranke za odbornike, načelnike i gradonačelnike.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP-Ujedinjena Srpska za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima Igor Radojičić naveo je da je u kampanji bilo dosta vremena da se pošalju poruke i razgovara sa građanima.

"Predstavili smo listu kandidata koja je odlična za Banjaluku, kao i program koji ćemo da radimo odmah 1. novembra, pa zatim od januara 2017. godine i u narednih desetak godina. To je jedno strateško promišljanje Banjaluke u svim segmentima od zdravstva, školstva, finansija do komunalnih pitanja i sigurnosti", rekao je Radojičić.

On je izrazio uvjerenje da su Banjalučani prepoznali kapacitet SNSD-ovog tima koji može da povede grad u novu fazu razvoja.

Nosilac odborničke liste SNSD-a na lokalnim izborima Srđan Amidžić je naveo da je uvjeren da će zajedno sa svojim timom nakon 2. oktobra nastaviti komunikaciju s građanima u cilju rješavanja njihovih problema.

Uz najviše rukovodstvo stranke, skupu su prisustvovali i predstavnici političkih subjekata koji su pružili podršku kandidatima SNSD-a – Nenad Stevandić ispred Ujedinjene Srpske, Dragutin Rodić ispred DNS-a i Radenko Komljenović ispred SP-a.

Iz SNSD-a su na završnoj konvenciji pozvali građane da pruže podršku odgovornoj i odlučnoj politici stranke, dokazanoj na svim nivoima – od razvoja gradova i opština koje su predvodili stranački kadrovi, do uspješno održanog referenduma o Danu Republike.