<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Od nedjelje naoblačenje i pljuskovi s grmljavinom, sredinom sedmice moguć snijeg na planinama

Sunčano vrijeme s oscilacijama u temperaturama preovladavat će i tokom ovog vikenda. Pogoršanje vremena slijedi do ponedjeljka kada će preovladavati oblačno vrijeme s kišom.

30. septembar 2016, 12:00

U jutarnjim satima zbog nižih temperatura moguća je magla i povećana niska oblačnost.
U subotu će biti sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom. Jutarnja temperatura uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura između 20 i 26 stepeni.

U nedjelju prijepodne bit će kao i danas, sunčano i toplo, ali tokom poslijepodneva slijedi naoblačenje koje dolazi sa zapada i usljed kojeg su mogući kiša i pljuskovi s grmljavinom. Bitno je naglasiti da će temperature biti više nego u subotu te će biti toplije.

Jutarnja temperatura će biti između 7 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna između 19 i 24 stepena. 

Od ponedjeljka kreće oblačno vrijeme s kišom. Jutarnja temperatura će biti između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni. 

"Početkom i sredinom sljedeće sedmice će biti osjetno hladnije. Slabe kiše će biti na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje se očekuju pljuskovi s grmljavinom. Temperature će biti u padu i na planinama će se steći uvjeti za pojavu susnježice i snijega", kazali su nam iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima Accuweather.com promjenljivo oblačno vrijeme s kišom nastavit će se do posljednje sedmice oktobra.