<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srebrenica: Mladen Grujičić dobio prijeteću SMS poruku

Srebrenica

Kandidat srpskih stranka u Srebrenici Mladen Grujičić, koji je na lokalnim izborima u nedjelju osvojio najveći broj glasova za novog načelnika opštine Srebrenica, dobio je prijeteću SMS poruku.

04. oktobar 2016, 12:00

"Pratićemo tebe i i muža od danas još...imate pozdrav...pamet u glavu", piše u poruci koja je stigla na broj njegove supruge.

Nešto prije toga, izborna komisija je objavila preliminarne rezultate izbora za načelnika koji se poprilično razlikuju od onih koje su navodili iz Grujičićevog stožera.

Prema novim rezultatima, Grujičić je dobio 3.348 glasova, ili 1.003 glasa manje nego što su pokazivali prvi rezultati. Bošnjački kandidat Ćamil Duraković dobio je 1.558 glasova, ili 352 glasa manje nego prema prethodno objavljenim podacima.

Iz Opštinske izborne komisije tvrde da je do razlike došlo zbog toga što članovi biračkih odbora nisu pravilno popunili obrasce, a mnogi su zbog hitnosti dostavili netočne podatke o izlaznosti i broju glasova.

Bošnjačke stranke tvrde da se u Srebrenici pokušavaju prekrojiti izborni rezultati, te upozoravaju da će tražiti novo prebrojavanje i kazne za odgovorne ako se ustanovi da su kršili propise.