<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Specijalna policija RS upala u zgradu gdje se nalazi izborni materijal

Šta se dešava u Srebrenici?

Specijalna policija MUP-a Republike Srpske ušla je u zgradu gdje se nalazi izborni materijal - izjavio je je član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović.

05. oktobar 2016, 12:00

''Želim da vas obavijestim da sam upravo saznao da je Specijalna policija MUP-a RS ušla u prostorije Opštinske komisije u Sebrenici, da je pod njihovom kontrolom izborni materijal, da se od jučer čudne stvari dešavaju i da je Opštinska izborna komisija pod pritiskom''- kazao je Arnautović, prenosi N1.

Glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović kazala je da se pripadnici MUP-a nalaze u zgradi kako "ne bi došlo do narušavanja stanja sigurnosti".

Opštinska izborna komisija Srebrenica zatražila je odobrenje od CIK-a BiH da zbog, kako su naveli, propusta u popunjavanju zapisnika s četiri biračka mjesta budu otvorene vreće s izbornim materijalom s tih birališta i ponovo prebroje listići i uporede rezultati.

Centralna izborna komisija BiH odobrila je Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica da sa pet biračkih mjesta otvori vreće s glasačkim listićima i kontrolnim brojanjem utvrdi rezultate izbora.

''Ovakva situacija nije uobičajena, nije nomalna i nije u skladu sa Izbornim zakonom BiH. Mislim da je u ovim trenucima Opštinska izborna komisija pod velikim pritiskom i smatram da bi javnost, u najmanju ruku, trebala da se uključi da vidimo o čemu se radi.

Mi još nemamo službenih informacija o tim detaljima i ja sam u svoje ime izašao da vas obavijestim. Trenutno imamo sjednicu Kolegija. Nisam ovlašten iz CIK-a da dajem bilo kakva službena saopćenja, ali želim kao pojedinac da obavijestim javnost o ovim događajima'' - kazao je Arnautović.