<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Belgijancima nedostaje nekoliko igrača i moramo to iskoristiti

Ervin Zukanović

Odbambeni igrač naše nogometne reprezentacije Ervin Zukanović optimist je uoči kvalifikacijskog meča protiv Belgije, koji će biti odigran u petak u Briselu.

05. oktobar 2016, 12:00

Ističe da je Belgija favorit, ali vjeruje da njegovi suigrači i on uz maksimalan angažman mogu doći do povoljnog rezultata. Smatra da je otvaranje kvalifikacija pobjedom bilo jako važno i za ovu utakmicu.

''Prije svega najbitnije je da smo otvorili kvalifikacije s pobjedom. Napravili smo odličan rezultat pobijedili s visokih 5:0, što nam daje jedan novi motiv i odlično utiče na naše samopouzdanje, posebno pred jednu ovako tešku utakmicu.

Opuštanja nema, pred nama je sasvim drugi protivnik, mnogo teži. Oni su favoriti u našoj grupi, međutim momci su svi zdravi, motivisani i svjesni značaja ove utakmice, tako da sam siguran da ćemo ući maksimalno ozbiljno'' - kazao je Zukanović za portal NSBiH.

Dodaje da poznaju ekipu Belgije s kojom su igrali i u prošlim kvalifikacijama, ali da je situacija sada nešto drugačija jer njima nedostaje nekoliko ključnih igrača.

''Mi to moramo iskoristiti na pravi način, prije svega ući maksimalno koncentisano u utakmicu i uraditi najbolje što je moguće naš dio posla'' - naglasio je branič Atalante.

Očekuje veliki broj navijača BiH u Briselu, što će im predstavljati dodatni motiv.

''Gdje god da smo igrali bilo je naših navijača i nama to nije ništa novo. Nema opterećenja, naprotiv, što dođu u većem broju, bolje je za nas, tako da vjerujem da će atmosfera biti sjajna ''- zaključio je Zukanović.