<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vanredna vijest: Odobreno brojanje u Srebrenici!

Srebrenica

Centralna izborna komisija BiH odobrila je Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica kontrolno brojanje glasova sa pet biračkih mesta.

05. oktobar 2016, 12:00

Na tih pet mesta biće otvorene vreće sa glasačkim listićima i kontrolnim brojanjem će biti utvrđeni rezultati izbora, javili su banjalučki mediji.

"Reč je o biračkim mestima na kojima nije bilo moguće otkloniti matematičko neslaganje rezultata pri unosu u aplikaciju za unos i obradu izbornih rezultata, bez otvaranja vreća", pojasnila je portparolka CIK-a Maksida Pirić. 

Opštinska izborna komisija Srebrenica zatražila je odobrenje od CIK-a BiH da zbog navodnih propusta u popunjavanju zapisnika sa četiri biračka mesta budu otvorene vreće sa izbornim materijalom sa tih birališta i da se ponovo prebroje listići i uporede rezultati. 

Specijalna policija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ušla je u Srebrenici u zgradu u kojoj se nalazi izborni materijal sa lokalnih izbora. 

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina u izjavi za N1 je rekla je da se pripadnici MUP-a nalaze u zgradi kako "ne bi došlo do narušavanja stanja sigurnosti" 

„Pripadnici Centra javne bezbednosti Bijeljina čuvaju izborni materijal u Srebrenici još od njegovog dopremanja u grad uoči lokalnih izbora sve dok ne bude upućen u Centralnu izbornu komisiju“, rekla je ona. "Policijski službenici CJB Bijeljina i Policijske stanice Srebrenica nalaze se u zgradi opštine Srebrenica gde obezbeđuju izborni materijal s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbednosti", navela je Simojlovićeva. 

Ona je istovremeno negirala tvrdnje člana CIK Suada Arnautovića da izborni materijal čuva Specijalna jedinica MUP RS. 

Kandidat koalicije Zajedno za Srebrenicu Mladen Grujičić osvojio je do sada 3.879 glasova, sve stranke koje su ga podržale ili su sa kandidatima isključivo iz srpskog naroda za Skupštinu opštine (SO) Srebrenica imaju 3.334 glasa. 

Duraković ima 1.631 glas do sada, a sve partije koje su ga podržale u trci za Skupštinu opštine Srebrenica 1.711. 

Trenutno su za načelnika opštine Srebrenica prebrojana 23 od 27 biračkih mesta u toj opštini, dok su za SO Srebrenica prebrojana dva biračka mesta manje, odnosno 21 od njih 27.