<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik priznao: Ja sam poslao specijalce u Srebrenicu

Dodik

Milorad Dodik priznao je da je specijalce u Srebrenicu poslao on, i to kako bi pratili prebrojavanje glasova nakon nedjeljnih izbora.

06. oktobar 2016, 12:00


Dodika su na to potakle zasad nepotvrđene informacije da su sa pet biračkih mjesta ukradeni glasački listići, kao i druge priče o nepravilnostima u izbornom postupku.

"Teško im je da priznaju da su gubitnici izbora u Srebrenici, sa svojim porazom ne mogu da se pomire, zbog svega toga puštaju u javnost razne spinove i ko zna kakve priče da je bilo izborne krađe.

Upravo zbog njihovih priča i radnji, čiji su jedini ciljevi da dokažu da oni nisu izgubili izbore, specijalna policija, a po nalogu tužilaštva, poslana je u Srebrenicu kako bi pratila izborni proces, odnosno prebrojavanje glasova" izjavio je Dodik za Alo!, dodavši kako je uvjeren da je na izborima pobijedio kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić.

U Srebrenici je u međuvremenu prebrojano skoro 90 posto glasačkih listića, a prema prvim rezultatima, Grujičić je dobio 3.957 glasova. Bošnjački kandidat i aktualni načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković skupio je 1.645 glasova.

Još se uvijek čeka prebrojavanje glasova birača koji su glasali poštom i izvan Srebrenice, pa krajnji rezultat izbora nije tako siguran kao što Dodik tvrdi.