<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Debakl u Briselu: Četiri gola Belgije u mreži nemoćne BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je pravi debakl u Briselu izgubivši od Belgije sa čak 4:0 u drugom kolu grupe H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji.

08. oktobar 2016, 12:00

U prvih petnaestak minuta susreta Belgija je nametnula svoj stil igre i konstantno je vršila pritisak na posljednju liniju naše odbrane koju su činili Bičakčić, Spahić i Zukanović u formaciji 3-5-2.

U 18. minuti domaća reprezentacija je mogla povesti. Bičakčić je vratio loptu Begoviću, ali je to učinio veoma loše, no golman naše selekcije je ipak uspio stići ispred Mertensa i otkloniti opasnost.

Već u narednom napadu Zmajevi su mogli stići do vodstva. Nakon akcije u kojoj su učestvovali Džeko, Ibišević i Lulić, igrač Lazija je prizemno centrirao za Kolašinca, no Vertonghen je uspio presijeći taj pas. Lopta je došla do Medunjanina koji sa vrha kaznenog prostora šutira, no lopta je otišla preko Courtoisovog gola.

Belgijanci su tražili penal u 23. minuti. Zukanović je uklizao ispred Mertensa, ali sudija Atkinson se nije oglasio.

Belgija je povela u 26. minuti susreta. Lijepu akciju Belgijanaca nakon koje je Meunier centrirao autogolom je završio nekadašnji kapiten Zmajeva Emir Spahić. Lopta je prošla kroz peterac a Spahić je katastrofalno reagovao i matirao Asmira Begovića.

Samo tri minute kasnije Belgija je povela sa 2:0. Zmajevi su kapitulirali iz samo tri dodira sa loptom Belgijanaca. Mato Jajalo je izgubio loptu pred našim golom, Dries Mertens uposlio Edena Hazarda koji je izašao sam pred Asmira Begovića. Belgijanac je svog klupskog kolegu iz Chelseaja rutinski prošao i poslao loptu u praznu mrežu.

Belgija je nastavila sa napadima, a u 31. minuti nakon centaršuta iz prekida sa desne strane Vertonghen šutira preko gola.