<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Studenti i profesori se opraštaju od Selme i Edite, otvorena knjiga žalosti na Filozofskom fakultetu

Nešto prije 9 sati na Filozofskom fakultetu u Sarajevu je otvorena knjiga žalosti za sve one koji se riječima žele oprostiti od dviju studentica Selme Agić i Edite Malkoč koje su u ponedjeljak navečer smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

12. oktobar 2016, 12:00

Veliki broj njihovih kolega studenata i profesora jutros su drhtavim perom ispisivali riječi i bijeli papir pretvarali u stihove pokazujući koliko će im 21-godišnja Selma i 20-godišnja Edita nedostajati.
Studentice Filozofskog fakulteta su smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći kada ih je automobilom Gofl VI udario Sanjin Sefić te pobjegao s mjesta događaja. On je jučer, 11. oktobra, prešao granicu Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Uvac kod Priboja, a za njim tragaju sve policijske agencije i službe u Bosni i Hercegovini.

Ranije su iz Senata Univerziteta u Sarajevu kazali kako dijele tugu s njihovim porodicama te da se radi o velikom i tragičnom gubitku za porodice nastradalih studentica.

Iz Senata su uz izraze iskrenog saosjećanja s porodicama, prijateljima, kolegama studentima i profesorima naglasili kako je ovo veliki gubitak za Filozofski fakultet i Univerzitet u Sarajevu i BiH.

Senat je pozvao studente Univerziteta Sarajevo da u eventualnim javnim istupima i okupljanjima djeluju dostojanstveno.