<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Instagram uveo novu opciju koja bi doslovno mogla spasiti živote

Instagram

OVIH dana Instagram je uveo novu opciju koja bi doslovno mogla spasiti živote.

18. oktobar 2016, 12:00

 Na jednoj od najpopularnijih platformi za izražavanje tinejdžeri nerijetko objavljuju postove o depresiji, poremećajima u prehrani i drugim poremećajima koji spadaju u domenu psihičkog zdravlja. Baš zbog toga Instagram je uveo opciju putem koje možete prijaviti post osobe za koju smatrate da bi mogla biti u opasnosti.

Nakon toga, Instagram će toj osobi poslati poruku u kojoj će joj ponuditi pomoć kroz savjete i kontakte pozivnih centara za pomoć. Također, upišete li u tražilicu #ImNotOk Instagram će i vama ponuditi opcije za pomoć.

"Netko je vidio tvoj post i misli da prolaziš kroz teške trenutke. Ako ti je potrebna podrška, mi smo tu da pomognemo", glasi poruka, a neke od opcija koje nude su razgovor s prijateljem, kontakt sa SOS linijom, kao i neki prijedlozi oko problema. Postovi se prijavljuju potpuno anonimno.

Mark Zuckerberg, vlasnik Facebooka i Instagrama novom opcijom, u suradnji s nekoliko američkih nacionalnih asocijacija za mentalno zdravlje, želio je osvijestiti svoje korisnike da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko.


Izvor