<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zamjenik direktorice škole u Zenici potvrdio da je jedna djevojčica oteta, a druga uspjela pobjeći

U naselju Tetovo u Zenici jutros je ispred Osnovne škole "Hasan Kikić" prijavljena otmica dvije djevojčice, a kako je za Klix.ba kazao zamjenik direktorice škole Mustafa Krgo, jedna djevojčica je uspjela pobjeći, dok se za drugom još uvijek traga.

21. oktobar 2016, 12:00

Prema njegovim riječima, djevojčica koja je uspjela pobjeći pohađa šesti razred OŠ "Hasan Kikić" i trenutno se nalazi u Hitnoj pomoći u Zenici.


"Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njen identitet niti uzrast te se zbog toga u školi vrši provjera i brojno stanje djece. Stanje je nazabrinjavajućem nivou, a mi već odavno apeliramo da se u blizini škole formira policijska stanica, ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog prodaje alkohola u blizini ustanove", izjavio je Krgo.

Predstavnik Vijeća roditelja škole Branko Zadić za naš portal je izjavio da su roditelji potreseni te da ih je jutrošnja vijest o otmici itekako uznemirila.

Nezvanično, policija traga za crnim kombijem.

Podsjećamo, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo, a na mjestu događaja su i pripadnici Specijalne policije.