<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Istočno Sarajevo i Sarajevo podijeljeni oko favorita za predsjednika Gane

Nakon Clinton i Trumpa

U Gani se 7. decembra održavaju predsjednički izbori, a nakon što su Sarajevo i Istočno Sarajevo zauzeli strane između Hillary Clinton i Donalda Trumpa U SAD-u - sada su ponovo podijeljeni glede čovjeka koji treba zauzeti predsjednički tron u afričkoj zemlji.

21. oktobar 2016, 12:00

 Društvene mreže prepune su izljeva zdravog humora, gdje su se građani Sarajeva "opredijelili za Nana Addo Dankwa Akufo-Addoa, i narod Gane koji je odlučan da promijeni stanje u državi", a građani Istočnog Sarajeva ipak će svoju podršku dati Johnu Dramaniju Mahami.

"Ne smijemo dozvoliti da bratski narod Gane bude rob Zapadnog imperijalizma. Mi nažalost dobro znamo kako je to biti rob drugome, a znamo i kkao je kada te oni koji se ukunu u demokratiju i ljudska prava bombarduju", stoji u opisu grupe pod nazivom "Skup podrške za Johna Dramanija Mahamu za predsjednika Gane".

Fiktivni Facebook event održat će se u Principovom parku u Istočnom Sarajevu, u ponedjeljak, 5. decembra u 13:00 sati.

Sarajevo je opet podijeljeno između dva kandidata za predsjednika. Ovog puta - države Gane. Za kraj, samo jedan apel - ovakve reakcije po društvenim mrežama čitati isključivo kao humoristični sadržaj - i nikako ga shvatati ozbiljno.