<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PUTIN BIJESAN ZBOG KARIKATURE: Britanski nedeljnik naslovnicom naljutio ruskog predsjednika

Britanski tjednik The Spectator objavio je na naslovnoj strani svog novog broja karikaturu koja se odnosi na čuveni poster „Majka domovina zove“.

21. oktobar 2016, 12:00

 Kao domovina je prikazan Vladimir Putin koji drži tablet sa logom televizijske kuće RT.

Ispod karikature na naslovnici piše: „Putin protiv svijeta. On pobjeđuje i u propagandi i u praksi“.

U broju su objavljena dva članka posvećena Rusiji koji govore o vjerovatnoći „ruske invazije“ na baltičke zemlje i zaustavljanju „glupog zveckanja oružjem u Rusiji“.

Novinari The Spectatora smatraju da je trenutno suprotstavljanje Moskve i Zapada prevazišlo obim Hladnog rata. Antiruska retorika u zapadnim medijima svaki dan je se intenzivira, a autori ukazuju na dvostruke standarde u medijskom izveštavanju o doping-skandalu, hakerskim napadima i ratu u Siriji.

Na liniji sukoba našla se ruska televizija RT čiji su računi blokirani u Velikoj Britaniji. Tako Zapad nije radio ni za vrijeme Hladnog rata, navodi tjednik.

Navodno se ruskom predsjedniku karikatura i nije previše svidjela, no zadovoljan je sadržajem članaka i prikazivanjem njega kao slavodobitnika i osvajača.