Poklekla pred onim što je osuđivala: "Rekla sam da nikad neću biti ljubavnica, ali..."

Poklekla pred onim što je osuđivala: "Rekla sam da nikad neću biti ljubavnica, ali..."

Piše: B92

Kako je jedna žena od toga da nikada neće biti sa oženjenim muškarcem postala ljubavnica... Težak put, ali i njegov završetak opisaće vam u tekstu koji vam prenosimo u celosti...

"Za ljubav je potrebno dvoje. To je davanje i uzimanje. To je posvećenost", to su samo neke od parola koje sam čula od ljudi koji su u braku i u vezi. Iako sam saglasna da su sve te stvari važne i istinite, postoje situacije koje ne uspevaju u skladu sa tim standardima. 

U svojim kasnim dvadesetim godinama već sam bila razvedena. Muž mi je bio nasilnik i trebalo mi je više godina da prebolim sve što mi se događalo sa njim. Nakon razvoda, kada sam se preselila, konačno sam počela da dolazim sebi. Nisam imala dece, imala sam sjajan posao – ukratko, bila sam nezavisna i srećna žena. 

A, onda sam "pala". 

Ja sam očigledno jedna od onih koji osuđuju druge za njihove postupke, a onda to isto ponovo u sopstvenom životu. 

Imala sam aferu sa oženjenim čovekom. 

Čovek sa kojim sam se spetljala je već imao dosta iskustva u varanju svoje žene, i uopšte se nije uzbuđivao zbog našeg odnosa, niti mi je prodavao priče da je zaljubljen u mene i da će se razvesti. S druge strane, ja sam se totalno zatelebala, i zaboravila na sve svoje principe i moralna stanovišta. 

Tako sam iz jedne destruktivne veze uskočila direktno u drugu. Sva svoja verovanja u vezi sa zdravim, dugim vezama bacila sam niz vodu i zaljubila se u čoveka koji nije poštovao ni sopstveni brak. I ne samo to, svojevoljno sam dala svoj doprinos u propadanju tuđeg braka. 

Premda za moje ponašanje nema opravdanja, iz tog odnosa naučila sam par važnih stvari. Naučila sam koliko je lako izdati one koje volimo. Naučila sam da mreža laži koju svakodnevno pletemo može da nas dovede do razarajuće anksioznosti. Naučila sam kako izgleda kada ne volimo sebe. 

Znate li, uopšte, koliko truda je potrebno da biste bili u uspešnom braku ili vezi? Potrebno je mnogo hrabrosti i dobra komunikacija. Potrebno je da se zajedno bavite problemima. Potrebno je mnogo poštovanja i ljubavi, čak i ako inicijalna strast nestane. 

Ukratko, na kraju sam završila tu aferu. Znam da sam popustila pred trenutnim zadovoljstvom samo zato što sam bila povređena nakon razvoda. Uvukla me je u sebe cela ta priča o tajnovitosti, zabranjenom voću i tabuima. 

Nakon toga, par godina nisam izlazila ni sa kim. Znajte jedno – na početku afere možda i osećate leptiriće i zaljubljenost, ali uskoro i bez izuzetka slede očajanje, stres, tuga i stid. 

Posle nekog vremena počela sam da volim sebe i svoje telo. Počela sam da radim i da vežbam. Radila sam stvari koje su me činile srećnom. Priznala sam sebi šta sam uradila i oprostila. 

Ako mislite da možete da proniknete kada vas partner vara, to je mnogo teško. 

Odnosi su postali komplikovani. Zato, najvažnije je da volite sebe i da budete spremni da oprostite. Sve drugo je, verujte, manje bitno.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.