<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SDS sutra bira novog predsjednika, jedini kandidat Vukota Govedarica

SDS

Vanredna sjednica Skupštine Srpske demokratske stranke (SDS), na kojoj će se birati novi predsjednik te najveće opozicione stranke u RS-u, bit će održana sutra u Banjoj Luci.

22. oktobar 2016, 12:00

 Glavni odbor SDS-a jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva te stranke da Vukota Govedarica bude izabran za novog predsjednika SDS-a. Dosadašnji lider stranke Mladen Bosić je 8. oktobra najavio povlačenje s te funkcije, preuzevši odgovornost za loše rezultate SDS-a na lokalnim izborima.

Bosić je ranije naglasio da svojom ostavkom SDS-u želi da otvori novi prostor za vođenje politike u naredne dvije godine s ciljem da se što bolje pripremi za opće izbore, koji će, kako je ocijenio, biti glavna bitka stranke. 

"Svi moramo misliti kako pomoći stranci i trebamo jedinstveno stati iza novog predsjednika", naveo je Bosić.

Kazao je i da ostaje u stranci i da će sada imati više prostora i vremena za direktan politički rad.

Bosić je istakao da je razlog zbog kojeg je podnio ostavku činjenica da građani RS-a očigledno nisu prihvatili njegovu politiku baziranu na ekonomskom razvoju i borbi protiv kriminala i korupcije, već su se opredijelili za populističku politiku i dizanje tenzija.