<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Melania Trump dobila cipele iz Banjaluke: Sviđaju joj se!

Banjaluka

Melanija Trump dobila je neobičnu podršku iz Banjaluke

22. oktobar 2016, 12:00

 Melanija Trump dobila je neobičnu podršku iz Banjaluke. Njene golišave fotografije iz mladosti dospjele su u javnost za vrijeme predsjedničke kampanje Donalda Trumpa.

S obzirom na njeno slovenačko porijeklo direktor Fabrike obuće Bema, Marinko Umičević, smatrao je da neko iz ovih krajeva treba stati na Melanijinu stranu i u znak podršeke počastio je visokovalitetnim cipelama.

"Melaniji Trump smo poslali dva para cipela. Jedne za Bijelu kuću, ako Donald Trump pobijedi, a druge zlatne za hodanje po mitinzima. Cipele su stigle, vidjela ih je i sviđaju joj se. Zaista su lijepe, pogodili smo boju i broj. Ona će nas kontaktirati danas ili sutra", rekao je Umičević za N1.

On je kazao da nije ljubitelj Amerike, jer kaže da je 'sve zlo na naše prostore stiglo iz te zemlje, te da je vrijeme za promjene'.

"Dosta je više ognja i mača, nadam se maslinovoj grančici. Kada Hillary Clinton nije zaštitila Melaniju zbog fotografija koje su objavljene, osjetio sam potrebu da ja to učinim."

Ovaj potez je izazvao veliku pažnju javnosti.

"Nije bila namjera da se pravi reklama. Ali mi smo sada povećali prodaju cipela za 100 posto. Jako je puno doprinio ovaj potez. U Južnoj Americi i Indoneziji se toliko pričalo o ovome. Ovo je reklama za fabriku, za Banjaluku, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Umičević.

Prije šest godina fabrika Bema je poslala cipele čileanskom predsjedniku i rudarima u Čileu koji su bili dva mjeseca zarobljeni u jami rudnika San Hoze.

"To je imalo još i veći odjek. Ljudima uvijek treba pomagati", kazao je direktor čija je fabrika proizvodila i cipele za igrače golfa koje su koštale čak 500 eura.

On je kazao da je želio pokloniti cipele Vučiću i Milanoviću.

"Pa da ih zamjene nakon sedam dana, da vide kako isto smrde i jedne i druge. Neke ćemo političare, čini mi se, morati ganjati cipelama da dođu do pameti."