<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kasumović: Smijeniću sve stranačke ljude iz javnih preduzeća!

Intervju

Fuad Kasumović, novi gradonačelnik Zenice, koji je kao nezavisni kandidat na izborima pobijedio "teške" stranačke mašinerije, građanima prevashodno obećava pravdu i bolje uslove za život.

23. oktobar 2016, 12:00

U intervjuu za "Nezavisne novine" Kasumović najavljuje "sječu" stranačkih menadžera u Zenici i potpuno novi model vladanja lokalnom zajednicom.

"U Gradskom vijeću neću imati parlamentarnu većinu, svi će je činiti. Svi će biti i pozicija i opozicija", najavljuje ovaj nekadašnji zvaničnik SDA.

"Građani BiH, gdje god su imali kvalitetnu alternativu - birali su alternativu, iz razloga što je nakon ovoliko godina svima jasno da su sve stranke postale privatna društva jednog čovjeka, ili par familija oko njega, kako u Republici Srpskoj, tako i u Federaciji. Nažalost, u mnogim gradovima nije bilo alternative, išlo je sve po ustaljenom šablonu, i jednostavno, ostale su te partije. Ja očekujem za opće izbore 2018. da će se desiti veliki bum u čitavoj BiH. Jer građani ove zemlje sve slabije žive, a političari sve bolje" kazao je on u intervjuu

Dodaje kako je u izbornoj kampanji pojasnio šta želi uraditi. 

"Dakle, želim napraviti efikasnu gradsku administraciju i efikasna gradska javna preduzeća. A sada imamo javna preduzeća i gradsku upravu sastavljenu od stranačke vojske i od pet-šest familija - a slične familije vladaju u svakom gradu u ovoj državi" istaknuo je on.