<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sve zbog jednog tweeta: Ovaj čovjek je kriv što bi Trump mogao postati predsjednik

Twiter

MANJE od dvije sedmice ostalo je do američkih predsjedničkih izbora, a iza Amerikanaca je vjerojatno najprljavija predsjednička kampanja ikada.

24. oktobar 2016, 12:00

Donald Trump je, po mnogima, najkontroverzniji kandidat za predsjednika SAD-a ikada, a nemali broj puta su se njegovi hejteri upitali odakle mu  ideja da se kandidira za predsjednika.

Dobio ju je na Twitteru, izgleda, a Independent je pronašao krivca koji je 2013 godine preko Twittera predložio Donaldu Trumpu da se kandiduje za američkog predsjednika. On se zove Russell Steinberg i "obratio" se Trumpu nakon druge inauguracije Baracka Obame, nakon što je Trump ružno komentirao američkog predsjednika.

Russell je za Independent rekao da se dobro sjeća prepiske s Trumpom i da je retweetao Donaldu jer ga je užasno živciralo ono što on piše na Twitteru. 

"U tom trenutku htio sam da reagira na ono što napišem, pa sam odlučio izazvati ga riječima da mrzi Ameriku i da se treba kandidirati za predsjednika, a on mi je odgovorio da se pazim. Kada su se stvari počele odvijati u njegovu korist i kada je bilo sve izglednije da će ući u trku za predsjednika, nastao je kaos. Počeli su mi prijetiti i njegovi fanovi, ali i fanovi Hillary Clinton. Čitav internet me optužuje da sam mu ja dao ideju da se kandidira."

Steinberg je dodao da ni u snu nije očekivao da će jedan njegov tweet podignuti toliku prašinu i da će ga gotovo čitav svijet držati odgovornim za činjenicu da bi Donald Trump mogao postati novi predsjednik Amerike.

Russell je novinarima rekao da će na izborima podržati Hillary Clinton, ali da je ne promovira previše na društvenim mrežama jer je i dalje uvjeren da, nasuprot mišljenju, doista nema moć utjecati na velike stvari u svojoj zemlji.