<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uznemirujući trend se širi svetom, a sve zbog savršenog selfija

Nažalost, već smo navikli na vesti iz crne hronike o ljudima koji su poginuli pokušavajući da naprave savršeni selfi, a sada se svetom širi novi zabrinjavajući trend.

24. oktobar 2016, 12:00

Sve je više onih koji su nezadovoljni svojim selfijima spremni da idu „pod nož“, a najčešće tom prilikom strada podbradak.
Fenomen koji su stručnjaci nazvali „digitalnom dismorfijom“ podrazumeva rastuće nezadovoljstvo sopstvenim izgledom, nakon opsesivnog fotografisanja samog sebe. 

Budući da selfi zbog udaljenosti objektiva od tela ili glave obično manje ili više iskrivi realnu sliku, samo u Velikoj Britaniji broj onih koji su poželeli da „poprave“ podbradak i crte lica porastao je za 16 odsto u poslednjih godinu dana. 

“Instagram, Tviter i Jutjub su platforme koje su imale veliki uticaj na promociju selfija. Pritisak na korisnike raste, mnogi se podsvesno boje kritika“, rekla je dr Prema Vig. 

Osim klasičnog hiruškog zahvata, pacijenti se zbog selfija sve češće odlučuju i za druge tretmane koji bi trebalo da im omoguće izražajnije crte lice, pa dr Grosman, plastični hirurg iz Denvera, kaže da se nedeljno obavi više desetina takvih zahvata.