<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najuticajniji na svetu: Gejmer uz nobelovku i Obamine ćerke

Profesionalni igrač Dote 2 je dospeo na čuvenu listu 30 najuticajnijih tinejdžera na planeti magazina Tajm i nalazi se u društvu drugih sportista i poznatih ličnosti iz mejnstrim kulture.

24. oktobar 2016, 12:00

Veliki mejnstrim medij je prepoznao uticaj 17-godišnjeg Sajeda “Sumail” Hasana na nove generaciju i uvrstio ga na listu gde se nalaze mladi talenti, preduzetnici, naučnici, sportisti ali i internet zvezde.


Najmlađi igrač američkog Dota2 tima Evil Geniuses je sa svojih 16 godina osvojio milion dolara i šampionsku titulu na Valveovom najvažnijem Dota2 turniru The International. Majkl Džordan Dote, kako ga Tajm naziva, namlađi je igrač u istoriji koji je osvojio ovaj Valveov prestižni turnir. 

SumaiL je takođe četvrti na listi Dota2 igrača sa najvećom zaradom sa turnira. 

Na Tajmovoj listi najuticajnijih tinejdžera se uz SumaiLa nalazi interesantno društvo - tu su ćerke američkog predsednika Saša i Malija Obama, sin Vila Smita Džejden, LBGT aktivista Gevin Grim, nobelovka Malala Jusafzai i najmlađa članica klana Kardašijanovih Kajli Džener. 

Tu su i Gejten Mataraco, zvezda TV serije “Stranger Things”, četvorostruka osvajačica zlata na Olimpijskim igrama u Riju - Simona Bajls kao i plivačica Keti Ledecki. 

Izvor: KlanRUR.rs