<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NSRS: Ovo je izdaja građana, a referendum prevara

SDS

Poslanici Saveza za promjene u Narodnoj skupštini RS, u kojoj je u toku rasprava o Prijedlogu zakona o Danu RS, poručili su da je ponuđeno rješenje prevara građana i izigravanje volje naroda.

25. oktobar 2016, 12:00

 Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak kazao zatražio je jedinstvo opozicije i pozicije u postizanju dogovora oko novog zakona, te da ono što je predložila Vlada RS predstavlja prevaru.

"Referendum je obavezujuć, a ne anketa kao to vlast pokušava prikazati. To je odluka građana, a ne savjet građana, da vlast može u toku samog referenduma da piše Ustavnom sudu BiH da će ispoštovati presudu. Pitanje na referendumu je bilo jasno, a još jasniji odgovor građana", rekao je Glamočak. 

On je upitao vlast da li je referendum organizovan samo radi izbora i zataškavanja određenih sudskih sporova.

"Da li ste sve ovo uradili da bi zaštitili određene ljude od optužnica koje im prijete i da biste profitirali na izborima? Ako ne ispoštujete volju građana, pa odluku referenduma stavite u ladicu, onda će se pokazati prava istina, a vi više nećete imati pravo da vršite vlast. Prestanite da nastavljate ugrožavati RS i njene vrijednosti čuvajući svoju kožu. SDS traži da pokažemo ko su pravi patriote a ko su pravi izdajnici" rekao je Glamočak.