<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Govedarica: Moramo da shvatimo da je BiH naša realnost

NSRS

Predsjednik SDS-a i poslanik u NSRS Vukota Govedarica rekao je da danas svi mogu mnogo bolje da razumiju i vide sve one događaje koje su sami kreirali.

25. oktobar 2016, 12:00

 On se nada da je svakome jasno ono što nije bilo prije mjesec, dva ili pet, a to je da odluke Ustavnog suda države u kojoj živimo moramo poštovati. 

"Svi se moraju suočiti sa posljedicama drugačijih razmišljanja i moraćemo da shvatimo da je naša realnost BiH, kao i Republika Srpska. O tome su razmišljali i predsjednica Vlade i predsjednik RS kada su referendum nazivali anketom.U vremenskom periodu kada smo izgubili grb i himnu vlada je imala razumijevanja za neke druge stvari a to je da potroši ono što je dobila prodajom Telekoma. To je period kada se rađaju tajkuni, prevare i zbog toga smo izgubili i grb i himnu, shodno presudi iz 2006. godine. Ako hronološki pogledamo stvari onda ćemo vidjeti šta smo radili u Parlamentu, jer odluka koja je došla iz Ustavnog suda BiH je veoma jasna. Dakle, ako uvažavamo tu vrstu odluke koju je donio Ustavni sud, lako ćemo zaključiti da mi nemamo Dan Republike", rekao je Govedarica. 

On navodi da se treba ozbiljno pozabaviti i da li je odluka NSRS o referendumu jedna vrsta taktičke obmane koju je vidio samo zvanični Beograd.

Govedarica se osvrnuo i na sam tekst prijedloga zakona.

"Kao religiozan čovjek, koji temelji taj tradicionalizam u vjeri koju ispovjedam imam određene stavove. Taj segment treba skloniti u jednu vrstu dispozicije. Sa jedne strane, Dan Republike treba da bude građanski praznik. Sa druge strane je ovaj vjerski karakter koji mi nosimo u sebi i sa svojim porodicama. Karakter koji nema institucionalno svojstvo već dopušta da taj dan slavi i po vjerskim običajima. Na taj segment se mora obratiti poebna pažnja", zaključio je Govedarica.