<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

MORA ISPUNITI JEDAN USLOV: Bob Dylan bi mogao ostati bez 900 hiljada dolara od Nobelove nagrade!

Nobel

Nobelovu nagradu niko ne može odbiti, pa tako ni Bob Dylan, rečeno je iz Komiteta. Međutim, Dylan bi mogao izgubiti 900 hiljada dolara novčane nagrade.

25. oktobar 2016, 12:00

Nobelovu nagradu niko ne može odbiti, pa tako ni Bob Dylan, saopšteno je iz Komiteta. Međutim, Dylan bi mogao izgubiti 900 hiljada dolara novčane nagrade.

Naime, u roku od 6 mjeseci nakon što je saopšteno ime dobitnika, nagrađeni mora ili održati predavanje o književnosti ili izvesti neko drugo djelo shodno afinitetu nagrađenog. U slučaju Boba Dylana to bi bio recimo neki koncert.

Caka je u tome što se sve treba obaviti u Štokholmu.

Jedna od dobitnica Nobelove nagrade za knjiženost, spisateljica DOris Lessing bila je toliko bolesna da nije mogla doći u Štokholm da održi predavanje ali je umjesto nje, predavanje održao njen izdavač za Švedsku.  


Ukoliko se dobitnik ne udostoji izvršiti taj uslov, ostaje bez novčanog dijela nagrade. Ipak samu Nobelovu nagradu ne može odbiti niti će mu ona biti ukinuta.