<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

FBI otkrio tajnu Tesline smrti

Nikola Tesla jedan je od najvećih naučnika koje je čovečanstvo ikada vidjeo, a njegovi izumi i dan-danas pokazuju koliko je bio ispred svog vremena.

25. oktobar 2016, 12:00

Američki Federalni istražni biro (FBI) nedavno je objaviodokumenta o Nikoli Tesli 73 godine nakon što je američka vlada zaplenila puna dva kamiona njegovih stvari. 


Takođe, otkriveno je i da je naučnik umro u 85. godini u svom apartmanu u hotelu Njujorker 8. januara, a ne 7. januara kako se verovalo.Dokumenti na koje se dugo čekalo potvrđuju i da je FBI planirao da uhapsi Teslinog člana porodice, za kog su verovali da želi da se domogne neprocenjivo vrednih beleški slavnog izumitelja.

Među dokumentima su i podaci o Teslinom prototipu smartfona, a najnovija saznanja otkrivaju i nacrt patenta drona.

Tesla je predvideo rat dronova, i tvrdio da će razarajuća moć ovih mašina tako velika da će dovesti do mira među nacijama.

Pažnju na ovaj patent skrenuo je tehnolog Metju Šrojer:

Teslin patent nazvan "metod i aparatura za kontrolu mehanizma pokrentih objekata ili vozila" odobren je 8. novmebra 1898. godine.

On opisuje mašinu kao objekat koji neće zahtevati žice, kablove ili drugi oblik električne ili mehaničke veze kao posrednika sa objektom u prostoru. 

"Uprkos tome postižem slične rezultate na mnogo praktičniji način, proizvodeći talase, impulse ili zračenja koja prolaze kroz zemlju, vodu ili atmosferu uz pomoć odgovarajućeg aparata, omogućavajući objektu da se kreće i izazivajući željene akcije sve dok je u efektnom dometu takvih struja, talasa, impulsa ili zračenja", piše u Teslinom dokumentu, što je po mišljenju Šrojera u suštini opis radio-talasa.

Tesla je takođe mislio da će ovaj uređaj biti toliko moćan da će naterati nacije da se ujedine nakon što vide njegovu razarujuću moć. Međutim, iako se dronovi koriste u ratne svrhe, naročito u američkoj vojsci za ubijanje hiljade lica, svetski mir je na dugom štapu. Jedino oružje, koje je do sada uspelo da donese kakav takav mir je atomska bomba.