<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Napravila čudo kakvo nikad niko nije uspio

Beograđanka Maša Anić je sa samo 11 godina uspela ono što nikad nikom nije pošlo “za plesom” na planeti”.

26. oktobar 2016, 12:00

Najtalentovanija srpska, ali i svetska plesačica treći put zaredom postala je svetska šampionka, odbranivši na prvenstvu u Nemačkoj titule osvojene prošle i pretprošle godine u Poljskoj.
Ćerka nekadašnjeg proslavljenog fudbalera Zvezde Darka Anića, ponovo je fascinirala čitav plesački svet, žiri, publiku u Frankfurtu i superiorno je izvojevala pobedu, zasenivši tako i devojčicu Medi Zigler, čiju je koreografiju iz Siinog spota “Šandelier” svojevremeno nekoliko puta skinula za potrebe emisije “Tvoje lice zvuči poznato”.

Maša je počela da pleše sa pet godina, a već sa devet imala je medalje sa međunarodnih i svetskih takmičenja koje nije mogla da drži rukama. Ipak, njena najveća želja je da jednog dana zaigra na Brodveju, za šta ima sve predispozicije.

Dokaz da vrhunski talenat i predan rad mogu da savladaju sve prepreke je upravo mala Maša, koja kao i svaki vrhunski stručnjak u svojoj oblasti, ume velikodušno da pohvali svoju konkurenciju.

"Najviše mi se dopadaju timovi iz Kanade, Rusije i Južnoafričke republike. U pauzama između takmičenja se družimo, razmenjujemo bedževe, a sad u Mikolajkiju smo išli i u akvapark", ushićeno je ispričala ova mala lavica prošle godine, podsećajući nas da je samo dete, iako pleše kao da je svoje koreografije uvežbavala decenijama.

Škola “Dance Factory” kojoj pripada Maša, u Frankfurtu se takmiči u svim disciplinama.