<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pravilno kuvanje jaja

Veliki kulinari naglašavaju da jaje treba da bude dobro kuvano, ali da pritom ne deluje kao da je "gumeno". Posle kuvanja trebalo bi da ostane prijatnog mirisa, sa belancetom jednako kuvanim i prhkim žumancetom.

26. oktobar 2016, 12:00

MOŽDA zvuči smešno, ali i kuvanje jaja zahteva posebno znanje i veštinu. Na ovome insistiraju veliki kulinari, naglašavajući da jaje treba da bude dobro kuvano, ali da pritom ne deluje kao da je "gumeno". Posle kuvanja trebalo bi da ostane prijatnog mirisa, sa belancetom jednako kuvanim i prhkim žumancetom.
Da biste dobili tvrdo kuvana jaja po želji, prvo ih treba direktno iz frižidera potopiti u hladnu vodu, sa tri prsta vode iznad. Čim voda provri posudu sklonite sa strane šporeta. U tom momentu jaja su već meko kuvana.

Ako želite da budu tvrdo kuvana, ostavite ih u vrućoj vodi još pola sata. Posle kuvanja, jaja operite ispod mlaza hladne vode, da bi se prekinulo širenje toplote i lakše skinula ljuska.