<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Trump je svakog dana uvrijedio Ameriku

Colin Powell

Bivši američki državni sekretar u Bushovoj republikanskoj vladi, Colin Powell, izjavio je da će na predsjedničkim izborima glasati za demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton, objavio je dnevnik Newsday, a prenosi Reuters.

26. oktobar 2016, 12:00

Powell je, navodi Newsday, kazao da Trump nije kvalificiran za vođenje države te da je gotovo svakoga dana na neki način "uvrijedio Ameriku".
"Uvrijedio je Latinoamerikance. Uvrijedio je Afroamerikance. Uvrijedio je žene. Uvrijedio je svoju vlastitu stranku. Uvrijedio je naše saveznike diljem svijeta jednog po jednog. Uvrijedio je veterane", kazao je Powell, prenosi Hina.

Pohvalio je Hillary Clinton i rekao da su demokrati nominirali "prijateljicu" koju poznaje 20 godina. Kazao je da je pametna, sposobna i da je bila dobra državna sekretarka.

"Ona je uravnotežena, ima temperament i bez obzira što bilo ko kaže ima izdržljivost ... Mislim da je u potpunosti osposobljena služiti kao predsjednica SAD-a", izjavio je Powell, piše Newsday.

Političar koji je zapamćen i kao predsjednik američkog Združene komande, podržao je i demokrata Baracka Obamu u njegove dvije uspješne predsjedničke kampanje 2008. i 2012.