<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Moj život u Manchesteru je katastrofa

Jose Mourinho

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho na udaru je kritika jer je njegov tim nakon devet kola osvojio svega 14 poena i nalazi se na 7. mjestu tabele.

26. oktobar 2016, 12:00

Iako je Portugalac dobio odrješene ruke za transfere, a klub mu je ispunio želje dovođenjem Paula Pogbe i Zlatana Ibrahimovića,Mourinho nije uspio na početku sezone ostaviti dobar utisak.

Još kada se uzme podatak da jeLouis van Gaal u prvih 9. kola sa Unitedom osvojio pet poena više od bivšeg trenera Chelseaja, a "promašaj", kako su navijači Uniteda zvali Davida Moyesa, isto poena, onda je slika mnogo jasnija.

Kontroverzni stručnjak je u rijetko otvorenom i iskrenom razgovoru za Sky sport otkrio glavne krivce za loše stanje njegovog tima. I ne, to nisu igrači ili sudije.

Odvojenost od porodice i nedostatak privatnosti doveli su do toga da se Mourinho osjeća nezadovoljno.

Mourinho živi sam u Manchesteru, jer mu je porodica ostala u Londonu, pa je svoj život u Manchesteru okarakterisao kao "katastrofu".

On trenutno živi u hotelu, a slabije izlazi van jer je nedostatak privatnosti izraženiji nego u Londonu.

"Ako želim izaći u restoran na večeru, ne mogu, što je jako loše", požalio se Mourinho.

Ostrvski mediji su već neko vrijeme "nanjušili" da se nešto loše događa sa Portugalcem za kojeg kažu da nikada nije bio "hladniji i odsutniji" od svojih nogometaša.