<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nijemci imaju najbolji pasoš, Srbi najviše pušača: Iznenadiće vas u čemu smo mi najbolji

BiH

Svaka zemlja na svijetu je dobra u nečemu. Ili jaka u nečemu.

27. oktobar 2016, 12:00

Svaka zemlja na svijetu je dobra u nečemu. Ili jaka u nečemu. Brazil gotovo svakog čovjeka asocira na najbolji fudbal t, Njemačka asocira na pivo, ali jeste li se ikada zapitali u čemu smo mi u BiH najbolji?

Internetska stranica Informationisbeautiful.com skupila je sve dostupne podatke s interneta i napravila mapu koja otkriva koje su zemlje i u čemu najbolje. Ekipa sa sajta koristila je, između ostalih, i baze podataka Reutersa, CIA-e, Forbesa i Svjetske banke i napravila impresivan pregled vrlina i mana (gotovo) svih zemalja na svijetu i iznenadila podatkom o Hrvatskoj i onome u čemu su Hrvati najbolji na svijetu.

Amerikanci su "najbolji" u slanju i primanju spam mailova, Nijemci imaju najbolji pasoš, Britanci se mogu pohvaliti s najviše milijardera, a Singapur s najzdravijom nacijom na svijetu.

Susjedna Srbija je po podacima kojima raspolaže navedeni portal "najbolja" po broju pušača, dok Bosne i Hercegovine nema na mapi.