<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Umro slavni glumac koji je slučajno ubio sina Brucea Leeja

Michael Massee

Glumac Michael Massee preminuo je u 62 godini, javlja Variety.

27. oktobar 2016, 12:00

Glumac Michael Massee preminuo je u 62 godini, javlja Variety.

Od zvijezde filma "Vrana", koja je slučajno upucala kolegu Brandona Leeja, sina Brucea Leeja, na setu 1994. godine na društvenim se mrežama opraštaju brojne kolege, među kojima su i Anthony Delon, Angie Harmon i Jon Cassar.

Zasad nema detalja o okolnostima smrti ovog glumca.

Nakon tragične pogibije kolege, Michael je uzeo pauzu od glume. Brandon Lee poginuo je nakon što ga je Massee upucao nepravilno pripremljenim pištoljem s ćorcima. Preminuo je tokom operacije nakon nesreće, sa samo 28 godina.

"Mislim da se nikad ne oporavite od nečeg takvog", rekao je Massee, priznavši da nikad nije pogledao taj film.

Masseejeva najpoznatija uloga je ona u trileru Davida Finchera "Sedam", no glumio je u čak 80 filmskih i televizijskih filmova, poput "The Game", "Lost Highway", "Catwoman" i dva nastavka "The Amazing Spider-Man". Glumio je negativca u "24" te u "Djevojkama na zadatku".

"Moje srce puca zbog tvoje smrti. Bio je nemjerljivo talentiran i imao je najtopliju dušu. Bila je privilegija poznavati ga", napisala je Angie Harmon iz "Djevojaka na zadatku".