"Magičan broj": Koliko seksa je dovoljno za sreću?

"Magičan broj": Koliko seksa je dovoljno za sreću?

Piše: b92

Šta mislite, koliko puta u jednoj nedelji bi parovi trebalo da imaju odnose kako bi bili srećni? Naučnici tvrde da su otkrili „magični broj“...

 Kako oni tvrde, sasvim je dovoljno jednom nedeljno voditi ljubav s partnerom da se održi sreća u jednoj vezi. 


Mogu partneri da imaju odnose i češće, ali to neće imati velikog uticaja na sreću u vezi – brojna prethodna istraživanja tvrdila su da što češće vodite ljubav, to ćete se vi i partner bolje osećati. Ipak, poslednja studija koja je obuhvatila više od 30.000 osoba koje su u braku ili u dužoj vezi tvrdi potpuno suprotno. 

Voditeljka istraživanja dr Ejmi Mjuz sa Univerziteta u Torontu ističe kako je njihovo istraživanje utvrdilo da je vrlo važno održavati intimnu vezu s partnerom, ali to ne znači da „morate da vodite ljubav svaki dan“. 

Između ostalog, tim doktorke Mjuz otkrio je i da je seks za sreću važniji od količine novca koji neko poseduje. 

Istraživanje je objavljeno u žurnalu "Social Psychological and Personality Science".
Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.