<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Subašić: Ne treba nam Dodikova pomoć, a Grujičiću neću dozvoliti ulazak u Potočare

Srebrenica

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik Udruženju Majke Srebrenice ponudio kancelariju u zgradi Općine Srebrenica, predsjednica Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić za Klix.ba je kazala kako im ne treba nikakva pomoć od negatora genocida koji vrijeđa Srebreničane.

28. oktobar 2016, 12:00

 Subašić kaže kako ih Milorad Dodik vrijeđa svake godine, a posebno pred 11. juli i dženazu u Potočarima te da uvijek kada mu trebaju poeni postaje mirotvorac. 

"Nama od Dodika ne treba ništa. Kada budem u situaciji da ga moram moliti, neću raditi, ni biti u Udruženju - ubit ću se. Kada mu je 2006. godine trebala pomoć, majke Srebrenice su mu je pružile, jer je i tada glumio mirotvorca i priznao genocid", kazala je Munira te se osvrnula na Lokalne izbore 2016. godine za čiji proces smatra da je bio nekorektan kada je riječ o Srebrenici.

"Ukoliko Ustavni i Sud Bosne i Hercegovine ne uvaže naše žalbe, ići ćemo i do Strazbura, jer svi moraju znati da izbori u Srebrenici nisu adekvatno provedeni", izjavila je.

Predsjednica Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa negoduje zbog izjave šefa Misije Evropske unije (EU) u BiH Lars-Gunnara Wigemarka koji je prethodno ocijenio da je novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić shvatio svoju ulogu predstavnika svih stanovnika te općine te ga pohvalio za to.

"Šef Misije EU u BiH je rekao da je Grujičić budućnost Srebrenice, a ja to nikada neću prihvatiti. On neće biti moj načelnik niti načelnik mojih nišana. Za vrijeme dženaze neće moći ući u Potočare, jer ću ja spriječiti njega i njegove saradnike", izjavila je Munira Subašić.