<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Legendarni Majkl Mur otkrio šta će biti najveći zajeb u istoriji čovječanstva

SAD

Majkl Mur bez dlake na jeziku

28. oktobar 2016, 12:00

USPRKOS anketama koje daju značajnu prednost Hillary Clinton nad Donaldom Trumpom, ima onih koji misle da će on pobijediti. Iako neke ankete Trumpovoj protukandidatkinji daju prednost od čak 14 posto, proslavljeni američki redatelj Michael Moore smatra da će pobijediti upravo Donald Trump.

Moore je to rekao predstavljajući svoj novi film-  Michael Morre u Trumplandu. Prisjetio se incidenta kad se republikanski predsjednički kandidat obrati Detroitskom ekonomskom klubu. Trump je tada vodstvu Ford Motorsa zaprijetio da će, ukoliko svoja postrojenja prebace u Meksiko, povećati tarifu na njihove proizvode, a što će ih učiniti preskupima za američke potrošače.

"On govori stvari ljudima koje boli. Zbog toga svaki pregaženi, zaboravljeni, bezimeni pijanac koji je bio dijelom takozvane srednje klase voli Trumpa. On je ljudski Molotovljev koktel kakvog su čekali. On je ručna bomba koju mogu legalno baciti na sistem koji im je ukrao živote. Osmog studenog protjerani će ušetati na glasačko mjesto, preuzeti glasački listić, zatvoriti zavjesu i preuzeti inicijativu tako što će staviti veliki jebeni "x" kraj imena čovjeka koji prijeti da će preokrenuti sistem koji im je uništio živote.

Izbor Donalda Trumpa bit će najveći zajeb u zabilježenoj povijesti. I oni će se osjećati dobro", rekao je Moore čiji monolog možete do kraja pogledati u videu.