<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Klopp je od Liverpoola napravio ozbiljnog kandidata za titulu

Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson, bivši menadžer Manchester Uniteda, uputio je riječi hvale na račun Jurgena Kloppa, menadžera najvećeg rivala Liverpoola.

28. oktobar 2016, 12:00

Prema riječima popularnog “Fergyja”, njemački trener od Liverpoola je napravio ozbiljnog kandidata za titulu šampiona Engleske.

Ferguson ne krije da je impresioniran Kloppom čiji tim nakon devet kola dijeli vrh tabele sa Manchester Cityjem i Arsenalom koji, također, imaju po 20 bodova.

“On je uradio jako dobar posao i oživio entuzijazam Liverpoola. Može se dogoditi da veliki klubovi to izgube. Za dvije decenije, Liverpool je mijenjao menadžere bez da je gradio svoj identitet. Sada možete dobro i istinski osjetiti da se na njih mora računati. Možete vidjeti Kloppovu posvećenost uz aut liniju. Uvjeren sam da je i njegov rad na treninzima sličan. On je jaka ličnost, a to je od vitalnog značaja za veliki klub”, kaže Ferguson za njemačke medije.

Nekada sjajni menadžer koji je tokom 26 godina provedenih na klupi Manchester Uniteda osvojio čak 38 trofeja, smatra da je ove sezone pet timova u igri za naslov šampiona Engleske.

“Teško je bilo šta predvidjeti ove sezone. No, mislim da je pet kandidata za titulu: Manchester City kao najveći favorit, Tottenham i Liverpool, ali i Manchester United je i dalje tu, ako uskoro pokaže samo malo dosljednosti. Čak i kada ste u zaostatku od šest, sedam ili osam bodova, to je još uvijek dostižno. I, naravno, ne treba zaboraviti Arsenal. Imaju veoma čvrst tim. Dobri su i agresivni. Impresionirao me mladi Alex Iwobi”, zaključio je Ferguson.

Nakon devet kola u Premier ligi Engleske na vrhu tabele je velika gužva. Po 20 bodova imaju Manchester City, Arsenal i Liverpool, a po 19 Tottenham i Chelsea. Slijede ih Everton sa 15 i Manchester United sa 14 bodova.